loader
 • slidebg1
  Çdo gjë që është e bukur quhet
  ART
  KUNST BERISHA
 • slidebg1
  MIRË SE ERDHËT
  Njeriu i përcjell njeriut mendimet me fjalë,
  kurse me art njerëzit u tregojnë njeri-tjetrit
  përjetimet e veta.

BIOGRAFI: Piktor Arsim Berisha

Arsim Berisha lindi më 10.02.1974 në Kosovë, ku atje mbaron shkollimin fillor dhe të mesëm. Që nga viti 1991 migron në Zvicër, ku jeton dhe vepron në Zürich. Më art është marrur që nga fëmijëria, ku fatkeqsisht e tërë krijimtaria e tij rinore djegët nga lufta e viteve 1998-99. Në Zvicër pos disa kurseve të shkurtëra, për përfitimin e disa teknikave të ndryshme për artin figurativ, në vitin 2005 mbaron me sukses edhe shkollimin e lartë 3 vjeçar të pikturës në Zürich. Jo vetëm në Zvicër por edhe në qendra tjera të Europës, Ekspozitat personale dhe kolektive vizitohen shumë nga adhuruesit e artit. Pasion tjetër është edhe piktura Murale, Fresko, Portrait si dhe Piktura. Skenografi dhe dekorime në disa qendra, e programe kulturo-artistike ndër vite të organizuara nga organizatat kulturore si: Ansambli ,,Vatra,, Bylah, Klubi,,Shqiponja,, Rorbas, Ansambli ,,Arberesha,, Sirnach, Klubi ,,Kosova,, Singen Gjermani, Ansambli ,,Drita,, Kreuzlingen, Teatri ,,Aleksander Moisiu,, Zyrih, Filmi Kinematografik Zviceran ,,Një Dimër i tërë pa Zjarr,,Neoshatel.

EKSPOZITAT PËRSONALE DHE KOLEKTIVE

STADTHAUS EFFRETIKON - ZÜRICH 2019 | WINTERTHUR 2017 | AESCH CH 2016 | LUXEMBURG 2014 | KREUZLINGEN 2012 | HARD IN EMBRACH 2010 | EMBRACH 2009 | EMBRACH 2007 | ZEITLOS KONSTANZ DEUTSCHLAND 2006 | NEOCHATEL 2002 | HÖRI 2003-04 | EMBRACH 2003 | RORBOZ IN RORBAS 2002 | GENF 2001 | DÜBENDORF 2001 | DRINI IN EBIKON 2000 | BENKERT - ZÜRICH 1995 | VATRA - BÜLACH 1993

Galeria

Fillimet e artit figurativ në truallin e Shqipërisë janë të hershme. Gjurmët e para i përkasin periudhës së neolitit. Nëpërmjet zbulimeve të shumta arkeologjike, në zona të ndryshme të vendit, janë gjetur qindra e mijëra qeramika, terakota, zbukurime ne metal etj., që u përkisnin fiseve ilire, paraardhësve të drejtpërdrejt të shqiptarëve të sotëm.

Arti si Pasqyrë e zhvillimit dhe edukimit njërzor

Thënie për artin

Kontakti

Arsim Berisha | Brestenbühlstrasse 52 | 8182 Hochfelden | Tel.: +41 78 662 46 04 | Mobil: +41 78 662 46 04 | Email: info@kunstberisha.ch